Kreolsk gryte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min

Kreolsk gryte

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min

Kreolsk gryte

Kreolsk gryte med spennende smaker av chili, paprika, sukkererter, ananas, reker og banan! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.7 (150 stemmer)
Spennende gryte med kreolske smaker. Lag gryten så sterk du ønsker med chilipepper. Bananene må ikke koke med lenge, for de blir fort myke.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1boks(er)
1.5stk
Rød chili(hakket)
1boks(er)
0.25dl
Ananas(lake fra boks)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
300g
0.5stk
Kinakål(finsnittet)

SLIK GJØR DU

  1. Rensk og finhakk løk og hvitløk og la det surre i olje i en wok eller stor stekepanne til løken er blank.

  2. Tilsett paprika og stilkselleri i biter, sukkererter delt i to og finhakket chili uten frø og hinner. La alt surre i ca. 1 minutt.

  3. Tilsett karri, fløte og ananaslake. Kok opp og la sausen trekke 2–3 minutter.

  4. Jevn med maisenna utrørt i litt ananaslake eller vann. Smak til med sukker og salt.

  5. Skjær ananas i biter og banan i skiver og tilsett i sausen sammen med finstrimlet kinakål og reker like før servering.

  6. Varm opp og server med brød.

Kreolsk gryte med spennende smaker av chili, paprika, sukkererter, ananas, reker og banan! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.7 (150 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN