nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Kyllingfilet med pærer og blåmuggost
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Kyllingfilet med pærer og blåmuggost
Sitronmarinerte kyllingfileter i lekkert selskap av gode grønnsaker, pærer og blåmuggost. Herlig!
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
0.5stk
Sitron(saft)
6ss
1bunt
6stk
80g
Spinat(fersk)
0.5ts
0.5ts
2stk
1ts
Sitron(saft av sitron)
0.5dl
Pinjekjerner(ristede)
75g
1ss
Honning(flytende)
SLIK GJØR DU
Bland sitronsaft og 3–4 ss olivenolje på en tallerken. Vend kyllingfiletene noen ganger i blandingen.
Kok aspargesen nesten myk i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Skyll dem i kaldt vann, og skjær i biter.
Skjær vårløk tynt. Varm opp 2 ss olje i en stekepanne, og la vårløken og aspargesen steke noen minutter. Legg i spinaten, og la den falle sammen. Krydre med salt og pepper.
Skjær pærer i båter, og press litt sitronsa over. Krydre filetene med salt og pepper, og stek dem i ca. 3 minutter på hver side, til de er akkurat gjennomstekte.
Server kyllingen med spinat, aspargesblanding og pærebåter.
Smuldre over pinjekjerner og blåmuggost. Avslutt med å dryppe litt honning over pærer og ost.