Se hvor god kjøttdeigmiddagen kan være

Se hvor god kjøttdeigmiddagen kan være

Tipper du ikke har laget halvparten!

Ikke et vondt ord om lasagne, taco eller spaghetti bolognaise, men noen ganger hadde det vært greit å friske opp repertoiret litt.

Vi handler de samme råvarene, vi lager de samme middagene.

Vanedyr

Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, har tidligere fortalt hvordan vi nordmenn sier vi vil prøve nye ting, men når det kommer til hvilke varer vi faktisk legger i handlevogna, handler vi av gammel vane.

- Vi har tusenvis av dagligvarer å velge mellom, men de aller fleste kjøper de samme tredve matvarene igjen og igjen, ifølge Søyland.

At kjøttdeig er en av disse, er vel ingen stor overraskelse.

Det siste året er det solgt 20 584 tonn ordinær kjøttdeig av storfekjøtt i Norge, og 9 625 tonn karbonadedeig, ifølge Marthine Haugen Petersen, informasjonssjef i Nortura.

Dette blir 3,9 kilo vanlig kjøttdeig per person (gitt folketall av 1. januar 2017) og 1,8 kilo karbonadedeig.

For en familie på fire betyr dette 22,8 kilo kjøttdeig og karbonadedeig i året, eller 57 pakker à 400 gram.

Fra inspirasjon til favoritter

Matkasseleverandørene kom seilende inn på markedet for mindre enn ti år siden og skulle gi inspirasjon til nye middagsretter.

De har gitt oss raske middager, sunne middager, enkle middager - og ikke minst: favoritmiddager.

Her har kundene fått være med å stemme på de mest populære rettene.

Og hva får vi i disse favorittkassene? Hos Godtlevert blir det blant annet karbonader og pasta carbonara neste uke, mens i Adams Matkasses favorittkasse får du hjemmelagete fiskepinner og pizza med kjøttdeig.

Dette er nytt fra matkassene i høst

Ti nye middager med kjøttdeig

Ikke et vondt ord om de gamle klassikerne, men hvorfor ikke prøve noe nytt, med de matvarene du allerede er glad i?

Under har vi samlet oppskrifter på ti middager - og én supergod snacks - du kan lage av kjøttdeig.

Ingen er helt grensesprengende eksotisk nye, men om du er av dem som stort sett serverer kjøttdeig i tomat eller tacosaus, håper vi du blir inspirert til å prøve noe nytt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!