Beste oppskrifter på kylling? Her er de

Beste oppskrifter på kylling? Her er de

Beste oppskrifter på kylling? Her er de


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Så sprø og saftig kylling kan du få uten å fritere.

Kylling kan heldigvis varieres i det uendelige. Gjør du deg nok flid er det å sette fram en helstekt kylling nok til å skape en hel fest! Samtidig tjener den som en hverdagshelt på helt vanlige åtte-til-fire-dagers middag.

Om du skal lage stelle i stand til fest med kylling på bordet, så ta en titt på den sitronkyllingen du finner oppskriften på nedenfor. Trikset er egentlig stekemetoden, men gni den først inn med smør, ha på salt og pepper og klem over sitronsaft. Så er det viktig å følge med: La ovnen blir 230 grader før du setter kyllingen midt i ovnen i i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 190 grader og stek den i ytterligere 35-40 minutter. La den kjøle seg litt ned før du deler den opp - så renner ikke alle saftene ut, men holdes i kjøttet.

En annen artig kyllingrett er gratengen. Legg grønnsaker i bunnen av en form, ha på kyllingen før du heller i sausen: Pisk sammen fløte, chilisaus og litt maisenna i en kjele. La det koke opp under omrøring i ca. 3 minutter. Dette steker du i ovnen til kyllingen blir gyllen og fin.

Thaisuppe med kylling er en klassiker som du garantert vil lage flere ganger - bare du kommer i gang. Dette er en såkalt one-pot-wonder, det vil si at alle ingredienser havner i en eneste gryte - og ferdig med det. Det som setter ekstra snert på denne er at kraften med kylling og kokosmelk får smaker av limeblader, lime og sitrongress. En annen gryterett er den fine, italienske varianten med hvitløk og hvitvin.

En skikkelig hverdagsrett er kyllingbrystet som serveres med pesto-pasta, tomat og mozzarella.

Har du lyst på en snerten snacks, så kan du bene ut et kyllinglår, og så rulle inn en asparges eller to før det sprøstekes, og skjæres opp i skiver ved servering.

Kyllingretten hvor du vender kyllingen i en sterk saus, og så brødkrumme før de stekes sprø i ovnen er nydelig, særlig om du dypper bitene i en blanding av crème fraîche og blåmuggost.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN