Fem oppskrifter med plomme som gjør høsten bedre

Fem oppskrifter med plomme som gjør høsten bedre

Fem oppskrifter med plomme som gjør høsten bedre


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Med disse plommeoppskriftene får du det som plomma i egget.

Noen ganger er det knallgule. En plommesort har fått navnet eggeplomme, sånn for moro skyld.

Andre ganger er de blålilla, med en tynn hinne som kan gnies av med hendene. Reine Claude, for eksempel, er en slik sort.

Saftige, søte plommer er nydelig å spise rett fra treet, men de gjør seg også svært godt i desserter.

Her har vi samlet sammen fem knallgode plommeoppskrifter. Den første er er plommehonning, hvor du koker plommer og så moser det hele med vaniljefrø og honning. Denne smaksbomben kan du ha på yoghurt, bruke på kaker, spise til osten din - eller til og med som tilbehør til julekaker.

Den andre oppskriften er enkel, liten lekkerbisken hvor du legger rå skiver med plomme på tallerken før du steker litt brioche i smør (bruk gjerne brioche pølsebrød eller hamburgerbrød som har blitt tørre!). Strø smulene over plommene, gjerne sammen med litt mandler.

Nøttetrøffelrutene med sjokolade lages ved å steke nøttebunnen først (nøtter, eggehvite, bakepulver og sukker), før du legger plommene på. Sjokoladekremen smører du over når kaken har kjølt seg ned. Sjokolade blir enda bedre sammen med de syrlige plommene.

Både plomme- og mazarinpaier med nøttekrokan og plommemazarinkake lages ved å bruke mandelmasse (mazarin brukes ofte i Sverige om kaker med mandelmasse). Hvordan de lages kan du se nedenfor, sammen med resten av oppskriftene med plomme:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN