Bak de aller beste eplekakene

Bak de aller beste eplekakene

Bak de aller beste eplekakene


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Nyt disse knallgode kakene mens de er lunkne – og fyll fryseren med flere. Nå er det høysesong for kortreiste norske epler!

Høsten er epletid. Kanskje er du så heldig å ha egen hage med epletrær. Hvis ikke kan du jo gå på «epleslang» hos naboen. Det er synd og skam at flotte norske hageepler ligger å råtner på bakken. Det skal ikke mange epler til for å lage en himmelsk god eplekake.

Sunn og god eplekake er en kake som ikke skal stekes! Har mikser du bare bunnen sammen og trykker ned i formen. Lag en enkel eplemos av revne epler som kokes sammen med litt sukker. Toppingen kan gjerne være krem, men pisk heller crème fraîche, så får du en syrlig smak!

Gyllen glutenfri eplepai er svært enkel å lage. Når du serverer paien glutenfri, kan alle spise den også de som ikke trenger å spise glutenfritt. Bruk glutenfrie cornflakes.

Marengseplekake Denne kaka er enkel å bake, men ønsker du å lage en skikkelig luksuseplekake kan du imponere med en luftig og sprø marengs på toppen.

Smuldrepai med epler er ifølge mesterkokk Arne Brimi den aller enkleste og kanskje beste eplekaka du kan lage. med få ingredienser og en kremtopp har du en knallgod kake.

Eplekake i langpanne er en sikker vinner. Skal du server mange er en langpanne kake toppen å sette fram. Foreldremøter, dugnader, loppemarked, høsten har mange anledninger der det skal leveres kake.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN