- Har du en skvett med gin kan dette blir tidenes nyttårsaften

- Har du en skvett med gin kan dette blir tidenes nyttårsaften

- Har du en skvett med gin kan dette blir tidenes nyttårsaften


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Tre retter og den kuleste drinken: Her er det du trenger.
image: - Har du en skvett med gin kan dette blir tidenes nyttårsaften

Årets siste måltid blir som et fyrverkeri.

Jeg har fine forsetter for denne middagen.

Tenk deg hvor glad du ville bli: Du er ferdigpyntet til årets siste kveld - og i døra møter du blide, feststemte folk. Du har bare såvidt rukket å henge fra deg, så stikker verten et glass sprudlende i hånda di. Ah… deilig, forfriskende, men hva smaker det? Granateple? Å, det var godt!

Vel fremme ved bordet setter du deg ned og straks lander det en tallerken med nystekte kamskjell, mangoterninger, litt friske urter og en hilsen fra velkomstdrikken: Noen fine, glitrende granateplebiter.

Så kommer hovedretten: Helstekt and på appelsinskiver og rotgrønnsaker som er skåret med hasselback-teknikken. Det vil si mange, dype hakk, som gjør at pastinakk og rødbeter blir enda mer smakfulle. Det møre andekjøttet får følge av rause glass med rødvin.

Søk i våre 5000 oppskrifter

Til slutt kommer lun krydderkake. Den dufter av alle de deilige julekrydderne og serveres med silkemyk, pisket krem og karamellisert mango.

Tenk hvor glad man gjøre folk! Nå har du oppskriften på en fargesprakende, gnistrende kveld - så blir det fyrverkeri både på bordet og på himmelen. Og under rakettene kan dere gi hverandre fine forsetter om enda bedre mat i 2019.

Har du en skvett med gin kan dette blir tidenes nyttårsaften.

God nyttår!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

TAGGER

DEL ARTIKKELEN