Jordbær

Jordbær

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 5 - 7 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        34
        Proteiner
        0.5
        Fett
        0.2
        Karbohydrater
        6.6

      Norsk sesong

        Mai - Juli
      Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn, som inneholder bitte små jordbærfrø, som botanisk sett er nøtter. Jordbær skal være blanke, ha en jevn dyprød farge, og holder seg best med stilk og begerblader på plass. Jordbær er søte og friske i smaken, og spises gjerne naturell eller sammen med melk, fløte, rømme og kanskje litt sukker. Jordbær har mange bruksområder og kan brukes som kakepynt, kakefyll, i fruktsalat, i milkshake, til iskrem eller til sylting.