Liquid smoke (flytende røyk)

Liquid smoke (flytende røyk)

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Liquid smoke eller "flytende røyk" består av vann og kondens fra hickoryrøyk. Du finner den på flaske fra mange produsenter. Flytende røyk er en substans fremstilt ved at røyk passerer gjennom en tube fra et forbrenningskammer – fylt med trebiter eller sagflis – til en kondensator. I kondensatoren avkjøles røyken og danner en væske ved hjelp av tilførsel av vann. Flytende røyk brukes både som matkonservering og smakstilsetning. Som smakstilsetning gir flytende røyk en smak av røyking. Flytende røyk brukes ofte i behandlingen av bacon og pølser, og som smakstilsetning på tofu. Det kan også anvendes i marinader. Tips: Om du ikke får tak i liquid smoke, bruk Maldon røkt havsalt istedenfor vanlig salt i oppskriften.