Serranoskinke

Serranoskinke

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 1 - 2 ºC

    Opprinnelse

      Spania

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      231
      Proteiner
      31.8
      Fett
      11.5
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Serranoskinke (på spansk el jamon serrano) er en type spansk spekeskinke av lokale hvite landsvin eller blandinger der slike griser inngår. Serranoskinke lages over hele Spania og kan sammenlignes med benevnelsen norsk tradisjonsskinke. Serrano betyr fra fjellene og antyder at tradisjonell spansk spekeskinke oppsto der. Noen kaller den derfor spansk fjellskinke. Smaken er mer framtredende og saltinnholdet lavere enn hos norske spekeskinker. Kjøttet er dessuten ofte mørere. Grisene fores med korn (mais) og urter. Skinken modnes stort sett i ett år. Som med mange andre produkter, finnes det her også mange lokale varianter.