Serranoskinke
Serranoskinke
Oppbevaring
Holdbarhet
- Måned(er), ved 1 - 2 ºC
Opprinnelse
- Spania
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
231
Proteiner
31.8
Fett
11.5
Karbohydrater
0
Norsk sesong
Serranoskinke (på spansk el jamon serrano) er en type spansk spekeskinke av lokale hvite landsvin eller blandinger der slike griser inngår. Serranoskinke lages over hele Spania og kan sammenlignes med benevnelsen norsk tradisjonsskinke. Serrano betyr fra fjellene og antyder at tradisjonell spansk spekeskinke oppsto der. Noen kaller den derfor spansk fjellskinke.
Smaken er mer framtredende og saltinnholdet lavere enn hos norske spekeskinker. Kjøttet er dessuten ofte mørere. Grisene fores med korn (mais) og urter. Skinken modnes stort sett i ett år. Som med mange andre produkter, finnes det her også mange lokale varianter.