Jordskokksuppe
Jordskokksuppe
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell jordskokkene, vask dem godt og del i biter. Ha røttene i en kjele og hell over vann. Kok til jordskokkene er møre i ca. 15 minutter.
Stek soppen i smør og bland med jordskokkene. Kjør dette jevnt i food prosessor eller med en stavmikser og tilsett fløten.
La suppen få et oppkok og visp til den skummer. Smak suppen godt til med salt og pepper. Fordel suppen på varme tallerkener og legg i pynten. Server straks med gjerne med hjemmelagde saltstenger.La paibunnen ligge på kjøkkenbenken i 10 minutter før du tar den ut av pakningen. Trill den ut på bordet. Skjær strimler av deigen ca. 1x12 cm og legg dem på bakepapirkledd steikeplate.
Pensle med sammenpisket egg og dryss over ønsket krydder, f.eks. valmuefrø eller flaksalt, eventuelt revet ost. Stek stengene midt i ovnen ved 225° i ca. 8 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.