nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Kokt torsk med rogn og lever
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Kokt torsk med rogn og lever
JULETORSKEN: Lite smaker bedre enn sprell fersk torsk.
Foto: Mette RandemHvis fisken er helt sprellfersk, er det ingenting som er bedre enn å simpelthen koke den i salt vann og servere med lever, rogn og smør. Porsjonene er gjerne enorme. Denne oppskriften er nok til fire-seks personer, avhengig av appetitt og alder.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær torsken i skiver og legg den i isvann, altså iskaldt vann med isbiter. Da blir den fastere. Kok opp godt saltet vann. Reduser varmen.
Pakk rognen inn i et osteklede eller et bakepapir, sammen med 2-3 laurbærblad og litt mer salt. La trekke i det sydende vannet i 20 minutter.
Imens, skjær lever i mindre biter. Varm i en liten gryte, sammen med finhakkede persillekvister. Krydre med salt og pepper.
Like før servering, kok opp det saltede vannet igjen. La det fosskoke. Ha i fiskeskivene. Kok opp. Skru deretter ned varmen. La trekke i 7-8 minutter.
Server torsken med skiver av rogn, lever og en klatt med smør.
JULETORSKEN: Lite smaker bedre enn sprell fersk torsk.
Foto: Mette Randem