nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
5t
Setergrøt
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
5t
Setergrøt
HEILNORSK: Byggrøt med brunost og tyttebær.
Foto: Mette RandemDette er en oppskrift fra boka "Grøt på ville veier" av Buxrud, Sollerman, Dring og Wang. Andreas Viestad har i sin spalte Det beste jeg vet i Magasinet droppet å ha i vaniljestang. Han synes det gjorde grøten for parfymert. Forfatterne av boka bruker en halv vaniljestang i grøten under koking.
Denne grøten er laget på bygg og spelt, men du kan også benytte samme smakstilsetning til en havregrøt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg gryn i vann over natten. (Minst 4 timer.)
Hell ut vann, ha i melk. Kok opp og la småkoke i 40-50 minutter. Rør innimellom og spe med mer melk eller med vann hvis den står i fare for å koke tørr. Ikke bruk høy varme. Ha i salt.
Ha grøten i tallerkener. Strø over tyttebær, mandler og eventuelt litt sirup. Høvle over biter med god brunost.
HEILNORSK: Byggrøt med brunost og tyttebær.
Foto: Mette Randem