Amerikansk eplepai
Amerikansk eplepai
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha mel, salt, sukker og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen ut i en paiform (24–26 cm i diameter). Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
Skjær de skrelte eplene i båter. Bland dem med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
Form ut til bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Server den lunken. Vispet krem smaker godt til.