Andrés rosinbrød
Andrés rosinbrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg rosinene i bløt i vann natten over. Hell rosinene og vannet i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til rosinene er finhakket.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet, og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 1–2 timer.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 3 like store emner. Form dem til avlange brød. Legg dem i smurte former. Dekk formene med klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
Pensle med vann, og strø litt havregryn på toppen av brødene. Snitt brødene med en skarp kniv.Stek brødene midt i ovnen ved 220º i 35–40 minutter, til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.