nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Annas eplepai
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Annas eplepai
Dette er en riktig luksuspai med et deilig dekke av toscaglasur som smaker karamell.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland mel og smør i en food prosessor og la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, 26 cm i diameter, i bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20-30 minutter. Forstek paien ved 200º i ca. 10 minutter.
Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
Lag toscaglasuren. Smelt smøret i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
Fordel eplene oppå deigen i formen og dekk dem med toscablandingen. Stek paien ferdig i nedre del av ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.