Ansjosmousse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
40min

Ansjosmousse

nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
40min

Ansjosmousse

Lag forretten noen dager før den skal serveres, så blir det litt mindre å gjøre dagen gjestene kommer. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Skal du ikke ha altfor mange gjester, er det flott å legge moussen opp i små drammeglass. De kan forberedes i god tid og oppbevares kjølig.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Gelatin(plater)
50g
Ansjos(fileter)
1ss
Kraft(av ansjos)
0.25dl
Kruspersille(finhakket)
0.25dl
Gressløk(finhakket)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter. Hell av og gjem ansjoskraften. Finhakk ansjosen. Bland med crème fraîche, ansjoskraft, persille, gressløk og krydre med litt hvit pepper.

  2. Ta opp og klem vannet av gelatinplatene. Smelt platene i en liten kjele på svak varme, trekk fra varmen og rør ned noen skjeer ansjoskraft med smeltet gelatin. Bland dette i røren.

  3. Fordel blandingen i små glass og sett i kjøleskapet et par timer. Pynt med hakket gressløk og en ansjosbit i hvert glass.

Lag forretten noen dager før den skal serveres, så blir det litt mindre å gjøre dagen gjestene kommer. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN