nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 10min
Aprikoskake
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 10min
Aprikoskake
Dette er en klassisk formkake som alltid smaker godt og er lett å bake. I stedet for aprikoser kan du bruke rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i melken.
Skjær aprikoser i strimler. Bland de tørre ingrediensene med aprikosene. Rør litt av den tørre blandingen og den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
Smør en form godt og strø den lett med mel. Hell røren i formen og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl på rist og skjær kaken i skiver ved servering.