nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min
Avokadosuppe med blåskjell
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min
Avokadosuppe med blåskjell
En sommerlig, kald suppe med blåskjell gjør seg godt på denne årstiden!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kontroller at alle blåskjellene er tett lukket eller lukker seg når du banker på dem. Åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg skal kastes.
Damp blåskjellene under lokk på sterk varme til de åpner seg i 3–4 minutter. Ta opp skjellene og sil kraften. Rens skjellmaten ut av skallene.
Mos avokadokjøttet fint sammen med løk og revet skall og saft av lime.
Pass på at blåskjellkraften ikke er for salt (smak) og bland den med terningbuljong av fisk, grønnsaker eller kylling til 3 dl.Rør den i avokadomosen sammen med fløte og rømme til en fyldig suppe. Spe med mer buljong hvis den virker for tykk.
Smak suppen til med en anelse kajennepepper, salt og pepper. Tilsett blåskjellene.
Server den godt avkjølt med et dryss av gressløk.