nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min
Bærpai med bærsaus
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min
Bærpai med bærsaus
Ingen kan motstå en nystekt og fargerik pai med ostekrem, bær og en deilig saus over. Vaniljekesam eller crème fraîche kan erstatte rømme i fyllet. Bruk gjerne en ferdig paideig, så er det ekstra lett å lage paien.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen i en food prosessor. Tilsett mer vann hvis nødvendig. Sett deigen kaldt i cirka 30 minutter.
Trykk deigen ut i en smurt kake eller paiform med høye kanter og prikk deigen med en gaffel.
Stek paideigen midt i ovnen ved 185º i cirka 15 minutter til den er gyllen. Avkjøl paibunnen
Rør sammen kremost og rømme.
Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. Kok til sukkeret er oppløst. Tilsett bær og rør med maisenna. Sil bærsausen og avkjøl.
Dekk den kalde paibunnen med ostekrem og legg på bær. Hell over bærsausen og server paien med det samme. Is, pisket krem eller vaniljekrem er godt til.