Bagels Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
3t

Bagels

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
3t

Bagels

Luftige bagels som kan fylles med deilig pålegg. Røkelaks og kremost er klassisk bagelfyll. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

0.7 (8 stemmer)
Bagels er små brød, som bakes mange steder i verden. De brukes delt i to med fyll som sandwich. Her er en klassisk oppskrift på bagels. De egner seg for frysing.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1ss
250g
Rugmel(siktet)
1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjæren i lunkent vann (ca. 30°) og tilsett sukker. La blandingen stå en halv times tid, til den hever.

  2. Tilsett salt, olje og rugmel og deretter hvetemelet, litt av gangen. Elt deigen godt til den er glatt og smidig. La deigen heve ca. 1 time og 30 minutter.

  3. Trill 10 lange pølser à 25–28 cm. Form dem til ringer på et melstrødd bord, og trykk endene godt sammen. La deigringene etterheve 30 minutter.

  4. Kok opp vann i en stor kjele. Kok deigringene, 2–3 stykker av gangen, i 2 minutter, så de hever. Ta dem opp med en hullskje, og legg dem på bakepapir på to bakeplater.

  5. Pensle med egg og dryss ev. med valmuefrø eller sesamfrø. Bak bagelene straks i en 225° varm ovn med varmluft i ca. 15 minutter, til de er pent gylne i fargen, og du får en hul lyd ved å banke på dem.

  6. La bagelene avkjøle på en bakerist. Hvis de skal fryses, er det best å legge dem i fryseposer mens de ennå er lunkne.

Luftige bagels som kan fylles med deilig pålegg. Røkelaks og kremost er klassisk bagelfyll. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

0.7 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN