nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min
Bakt urtelaks
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min
Bakt urtelaks
Denne laksen er aller best hvis du gjør den klar om kvelden, og lar den stå kjølig i marinaden til du kommer hjem fra jobb dagen etter. Så vips - middagen ferdig på 20 minutter!
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Laks(med skinnside)
1klype(r)
2stk
Sjalottløk(finskåret)
4ss
2bunt
Basilikum(finhakket)
1bunt
Estragon(finhakket)
2ts
1stk
Sitron(skallet)
SLIK GJØR DU
Skjær striper halvt ned i laksefileten. Først på langs og så på tvers. Slik kommer krydder og marinade ekstra godt ned i kjøttet. Krydre fisken med litt salt, og legg den i en ildfast form med skinnsida ned.
Surr finskåret sjalottløk kjapt i smør i en kjele, og ha i rikelig med finhakket basilikum og estragon. Har du ikke estragon, kan du bruke litt estragonsennep. Rør inn dijonsennep og finrevet sitronskall.
La blandingen avkjøles til den er romtemperert, og smør det hele utover laksen. La så laksen stå kjølig til dagen etter.
Bak laksen i ovn på 170 grader i 15-20 minutter. Server med gode poteter eller en lun salat av poteter og byggryn. En frisk, grønn salat hører med!