
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Bestemors sukkerkavringer
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Bestemors sukkerkavringer
Søte og sprø kavringer var vanlig å servere i fruktsupper. Deilig!
SLIK GJØR DU
Sikt sammen det tørre. Smuldre i smøret eller ha det i bollen i en food prosessor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
Visp egg og fløte og elt deigen lett sammen. Del deigen i tre og trill til stenger, ca. 3 cm i diameter. Skjær disse i små biter og trill kuler. Sett på bakepapir og stek til de er gylne midt i ovnen ved 200° i 8–10 minutter.
Del bollene i to mens de ennå er varme. Legg halvdelene tilbake på steikeplaten og sett i ovnen ved 100º. La bollene tørke til de blir tørre små kavringer i ca. 1 time.
Avkjøl på rist og oppbevar kavringene i tett glass eller boks.