Boller med kokosknekk
Boller med kokosknekk
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm og hell den over gjæren. Rør til den er oppløst.
Ha i smør, sukker, salt og kardemomme. Elt inn ca. 11 dl av hvetemelet og rør raskt sammen til en smidig og glatt deig. Dekk deigen til med plast og hev den på lunt sted i ca. 30 minutter.
Bland alle ingrediensene til fyllet sammen.
Ha resten av melet i deigen etter hevingen og elt den til den er glatt og smidig.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i to. Kjevle hver del til et rektangel, ca.25 x 40 cm. Smør fyllet over. Rull sammen fra langsiden og del i biter.
Legg bollene i store muffinsformer og la dem heve til de er knapt dobbelt så store, ca. 40 minutter.
Lag kokosknekken ved å måle opp fløte, sukker, smør, honning og sirup i en kjele. Kok opp blandingen under omrøring og la det trekke i ca. 7 minutter. Ta kjelen fra varmen og rør inn kokosen.
Pensle de ferdig hevede bollene med lett sammenvispet egg. Legg litt kokosknekk på hver bolle. Stek bollene midt i ovnen ved 250° i ca. 7 minutter. Avkjøl på rist.