nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
1t 30min
Boller med sjokolade
nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
1t 30min
Boller med sjokolade
Sjokolade sammen med marsipan er fantastisk godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken og hell litt over gjæren. Rør til den løses opp. Tilsett resten av melken, salt, ½ dl sukker og 10 dl hvetemel.
Arbeid sammen til en løs deig. La den heve overdekket i 15 minutter.
Tilsett smør i biter, egg, 1 dl sukker og resten av melet. Arbeid deigen smidig og la den heve under plast ca. 30 minutter.
Rør sammen revet mandelmasse, sjokolade og smør. Ta deigen opp på melet bakebord og del den i to biter. Kjevle ut bitene til en leiv og skjær den i firkanter. Legg en klikk av fyllet på hver og brett hjørnene sammen rundt fyllet.
Legg bollene i papirformer og etterhev ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.
Stek knyttene ved 225° i ca. 7 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Sikt over melis før servering.