Brimis grunnoppskrift på brød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 30min

Brimis grunnoppskrift på brød

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 30min

Brimis grunnoppskrift på brød

På Vianvang baker de brød hver dag. Nedenfor får du brødoppskriftene fra Arne Brimi. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (549 stemmer)
Det er viktig å lage en god deig, bruke tid og elte deigen lenge. Har du først lært deg å lage en deig bra, så kan du mange. Denne brødoppskriften er nok til mange brød, og egner seg også fint til både rundstykker og focacciabrød  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hell vann, mel, gjær og salt i bakebollen. Bruk litt kjølig vann, deigen blir finere når du arbeider den varm. Elt deigen lenge. Det er best å bruke en kjøkkenmaskin, da blir du ikke så sliten i armene! Brimi kjører deigen på jevn fart i rundt 10 minutter til den slipper bollen

  2. Sett deigen til heving en times tid med klede over

  3. Ta deigen ut, kna den godt på bakebordet, og del i passe store brødemner og ha dem i smurte brødformer. Etterhev i 30-40 minutter

  4. Pensle brødene med vann, og stek på 200 grader i om lag 40 minutter.

På Vianvang baker de brød hver dag. Nedenfor får du brødoppskriftene fra Arne Brimi. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (549 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN