nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Brimis is i snøen
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Brimis is i snøen
BRUK SNØEN SOM FRYSER: Denne saftisen blir ekstra hjemmelaget.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.1 (15 stemmer)
Bruk snøen som hurtigfryser! Dette er en morsomt påskeaktivitet for alle som har litt snø rett utenfor kjøkkenet, og denne hjemmelagde saftisen smaker kjempegodt!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Press appelsinene til appelsinsaft, og smak til med sukker til du synes saften er passe søt. Ha saften over i en kjele eller stålbolle.
Lag en grop i snøen, og strø på godt med fint salt. Når du drysser salt på snøen blir den flere grader kaldere. Sett bollen oppå saltet, og rør i saften til den stivner. Dette tar bare 4-5 minutter, og så har du en ferdig appelsinis.
Pynt gjerne isen med appelsinfileter. Du kan også legge noen fileter i saften før du fryser den, så blir det mer «tygg» i den ferdige isen.
BRUK SNØEN SOM FRYSER: Denne saftisen blir ekstra hjemmelaget.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.1 (15 stemmer)