nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Brimis sjysaus
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Brimis sjysaus
Oppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (49 stemmer)
Serverer du denne sausen sammen med en god biff, trenger du ikke mye annet tilbehør. Sjysausen er en av Brimis favoritter til storfe og vilt, og en god kjøttkraft er viktig for best mulig smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt sukkeret i en kjele til det blir karamell.
Ha så i rødvin og kok noen minutter før du heller oppi kraft. Kok videre til sausen er redusert til 3-4 dl. Jo bedre kraft du bruker, jo mer smaker sausen! Det er viktig at krafta ikke er salt. Smak heller til med salt til slutt.
Monter inn smøret, litt etter litt. Smak til med noen dråper sitron, og til slutt litt salt.
Oppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (49 stemmer)