nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
13t
Brød bakt i jerngryte
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
13t
Brød bakt i jerngryte
Til dette grytebrødet skal du bruke en tung jerngryte på cirka 3 liter som skal tåle å settes i ovnen. Du kan også lage brødet i en rund form som er kledd med bakepapir og bruke aluminiumsfolie som lokk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjær ut i vannet. Tilsett salt, sukker og mel og bland med en sleiv. Skrell og riv gulroten. Bland den i deigen. Deigen skal være bløt og lett.
La deigen heve i romtemperatur i minst 12 timer, gjerne natten over.
Sett den tomme gryten i ovnen. Sett ovnen på 250˚, og la gryten bli gjennomvarm. Ta gryten ut av ovnen og dryss solsikkefrø i bunnen. Hell den bløte deigen over frøene. Stek brødet i ovnen i 30 minutter med lokket på. Fjern lokket og stek ytterligere i cirka 20 minutter.
Vend forsiktig brødet ut av gryten. Avkjøl brødet på rist i minst 30 minutter før det skjæres i skiver.