nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
2t
Brød med blåmuggost
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
2t
Brød med blåmuggost
Du kan også fylle med annen type ost.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli fingervarm (37°). Hell over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett sammenpisket egg. Ha i mel slik at deigen blir passe fast og ikke klisser. Arbeid deigen lett sammen og la den heve på et lunt sted under plast i ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den ut til et rektangel, ca. 70 x 16 cm. Smuldre osten over og rull sammen. Skjær et langt snitt i lengden av rullen. Snurr lengdene om hverandre og legg på bakepapir.
Sett til heving i ca. 30 minutter på lunt sted. Pensle med sammenpisket egg og stek på nederste rille i ovnen ved 225º i 12–15 minutter.