Brød med eple og kanel
Brød med eple og kanel
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rist havregrynene gyllenbrune i en tørr kjele under omrøring og avkjøl. Smuldre gjær i en bolle.
Varm yoghurt til den er lunken og hell den over gjæren. Rør til den er oppløst.
Riv eplene grovt på rivjern og hell massen i yoghurten. Tilsett smør, salt og kanel.
Bland i ristede havregryn, grovt mel og hvetemel til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast i ca. 45 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet og elt den godt. Del deigen i to like store biter og klem den litt ut. Fordel nøtter på deigbitene og trykk dem ned i deigen. Form til runde eller ovale brød og legg på bakepapir på stekeplate.
La dem heve i ca. 20 minutter på lunt sted. Pensle med sammenpisket egg eller vann og strø på havregryn.
Stek ved 200º på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl brødene på rist. De egner seg til frysing.