Brød med eple og kanel Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Brød med eple og kanel

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Brød med eple og kanel

Deilig brød med julesmak! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Du kan sløyfe kanel hvis du ikke liker det. Surmelk kan også erstatte yoghurten. Gir cirka 2 brød.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
Yoghurt(Matyoghurt eller yoghurt naturell)
2stk
Eple(syrlige)
2ss
Smør(smeltet)
2dl
3dl
Valnøtter(hakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Rist havregrynene gyllenbrune i en tørr kjele under omrøring og avkjøl. Smuldre gjær i en bolle.

    Varm yoghurt til den er lunken og hell den over gjæren. Rør til den er oppløst.

    Riv eplene grovt på rivjern og hell massen i yoghurten. Tilsett smør, salt og kanel.

    Bland i ristede havregryn, grovt mel og hvetemel til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast i ca. 45 minutter.

    Ta deigen opp på bakebordet og elt den godt. Del deigen i to like store biter og klem den litt ut. Fordel nøtter på deigbitene og trykk dem ned i deigen. Form til runde eller ovale brød og legg på bakepapir på stekeplate.

    La dem heve i ca. 20 minutter på lunt sted. Pensle med sammenpisket egg eller vann og strø på havregryn.

    Stek ved 200º på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl brødene på rist. De egner seg til frysing.

Deilig brød med julesmak! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN