nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 45min
Brød med eplejuice, svisker og valnøtter
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 45min
Brød med eplejuice, svisker og valnøtter
Godt og fint brød med smak av eple, svisker og nøtter. Oppskriften gir to brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm eplejuicen til 37º. Hell væsken over gjæren og rør den ut. Tilsett salt og olje. Elt inn mel til en smidig deig sammen med svisker i små biter og hakkede valnøtter. Elt deigen godt og lenge til den slipper bakebollen.
Sett deigen til heving i ca. 45 minutter på et lunt sted tildekket med plast.
Kna deigen lett og del den i to. Form til to runde brød.Legg brødene på stekeplate på bakepapir og etterhev ca.
minutter.
Pensle brødene med sammenpisket egg og strø på salt. Stek på nederste rille i ovnen ved 150º og stek i ca. 90 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysing.