nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min
Brokkolipai med blåmuggost og nøtter
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min
Brokkolipai med blåmuggost og nøtter
Dette er en pai med litt voksen smak av blåmuggost, nøtter og brokkoli. Den er perfekt til klubbkveld med venner. Start med en ferdig paibunn, eller lag en fra bunnen av.
DETTE TRENGER DU
PERSONER700g
1stk
1dl
Oliven(uten steiner)
3ss
Valnøtter(hakkede)
1dl
Soltørkede tomater(marinerte)
75g
3stk
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
3dl
1ts
0.25ts
SLIK GJØR DU
Trill ut paideigen og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Prikk gjerne med en gaffel i bunnen. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
Del brokkolien i buketter og kok den nesten myk, i ca. 5 minutter. La den renne av. Hakk løken og fres den myk i smør.
Bland brokkoli, løk, oliven, hakkede nøtter og oppdelte tomater. Legg halvparten i paiskallet, strø over et lag med blåmuggost og legg på resten av fyllet. Visp sammen egg, revet ost og matfløte og hell det i paiskallet.
Stek i nedre del av ovnen ved 225° i ca. 40 minutter. Pynt med rosmarin og oliven ved servering.