Brownie med sitronkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Brownie med sitronkrem

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Brownie med sitronkrem

Klissete brownies toppet med hjemmelaget sitronkrem Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.9 (13 stemmer)
Mørk sjokolade og jordbær er en fantastisk kombinasjon. Her er kaken i tillegg toppet med en frisk sitronkrem. Det er bare å glede seg!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

6dl
Jordbær(ferske)
1ts
Sitron(revet skall)

Sitronkrem

2stk
1stk
Sitronsaft(cirka 0,75 dl)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Smør og melstrø en kakeform på ca. 20 cm i diameter.

  2. Smelt smøret på svak varme sammen med sjokoladebiter. Rør om til alt sammen har smeltet til en glatt konsistens. Ta kjelen av varmen.

  3. Tilsett sukker og egg, ett av gangen, og rør deigen sammen mellom hvert egg. Bland til slutt i salt og hvetemel. Rør igjen deigen glatt.

  4. Fordel deigen ut i formen, og stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. Pisk alle ingrediensene til sitronkremen helt glatt mens kaken stekes.

  6. Ta kaken ut av ovnen når den er halvstekt. Da er kaken fortsatt rå i midten. Hell forsiktig sitronkremen over, og sett kakens straks inn i ovnen igjen. Stek ytterligere i ca. 15 minutter eller til sitronkremen nesten har stivnet. Den stivner noe mer når kaken avkjøles. La kaken bli kald i formen.

  7. Ta kaken ut av formen, og løft den over på et kakefat.

  8. Pisk fløten til krem, og fordel den over kaken. Pynt med ferske bær og strimlet sitronskall.

Klissete brownies toppet med hjemmelaget sitronkrem Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.9 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN