nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Brownies med sjokoladekrem
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Brownies med sjokoladekrem
Sjokoladeruter med ekstra mye sjokoladesmak. Server dem med pisket krem og litt frukt, så blir de små lekre gourmetkaker. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du fordele kremen over kaken med en slikkepott i stedet. Kaken er også god uten glasur.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret og ta det av varmen. Hakk den mørke sjokoladen, og la den smelte i det varme smøret.
Pisk egg og sukker lett og luftig. Bland melet med vaniljesukker og bakepulver. Rør dette i eggemassen sammen med smøret.
Fordel deigen i en langpanne, ca. 22 x 30 cm, med bakepapir. Strø hakkede lyst sjokolade over kaken.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200˚ i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken.
Lag sjokoladekremen: La fløten koke opp. Ta den av varmen. Tilsett sjokoladen, og la den smelte under omrøring. Rør i sirup og vaniljesukker. Klikk i smøret under omrøring. La det stivne til glasuren kan sprøytes.
Skjær kaken i ruter. Hell sjokoladekremen i en sprøytepose med tyll. Sprøyt kremen på rutene. Dekorer med physalis og mynteblader.