Bryllupskake
Bryllupskake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk kremen stiv og vend inn bringebærsyltetøy. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i rektangulær kakeform ca. 32 x 22 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 º i ca. 35 minutter.
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy og smør bringebærkremen utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av kremfløten tilsatt finhakkede valnøtter.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
Kjevle marsipanen ut til et rektangulært lokk som er ca. 3 mm tykt og som dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
Pynt med marsipanroser- og blader, samt hjerter og småblomster laget av melisglasur.Farg marsipanen i den fargen du ønsker rosene.
Rull en lang pølse på ca. 1 cm i diameter. Legg den på et bakepapir/bakefolie og del den opp i ca. 1 cm små biter – trill til kuler.
Trykk kulene flate og dypp en skje i olje og form ett og ett roseblad. Bladene skal være bladtynne
i kanten og litt tykkere mot midten. Til hver rose trengs 4-5 blader. Rull det første bladet (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Det neste bladet legges rundt den første. Slik fortsetter du blad for blad til du har fått ønsket størrelse. Når rosen er satt sammen skjæres den nederste delen bort.Eggehvite vispes til den er blitt hvit og luftig, og tilsettes sitronsaft.
Sikt i melis, litt etter litt, under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Pisk i minimum
minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen. Glasuren
oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en lufttett boks.Kopier hjertemalene slik at det blir dobbelt sett. Legg bakepapir over hjertemalene og sett bakepapiret fast med litt tape.
Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en rund liten tyll eller tip. Åpning ca. 2 mm.
Sprøyt ytrelinjene på hjertene og la det tørke.
Tilsett litt sitronsaft i en liten del av melisglasuren, slik at den ikke blir så tykk. Den skal akkurat flyte utover når den sprøytes.
Ha denne glasuren i en sprøytepose med et lite hull og fyll glasuren i hjertene.
La hjertene ligge flatt i romtemperatur til neste dag før du løsner dem fra bakepapiret.Bruk fargepasta og farg melisglasuren med de fargene du ønsker.
Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en stjernetyll.
Hold sprøyteposen rett opp og ned i 90°. Hold tippen stødig mot underlaget eller bakepapiret, og press ut melisglasur samtidig som du vrir tippen en kvart omdreining. Slipp opp trykket mot sprøyteposen og løft tippen opp fra underlaget. Lag en prikk med en annen farge i midten av blomsten.