Brytebolle til mange  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 45min

Brytebolle til mange

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 45min

Brytebolle til mange

Skal du servere mange på en gang, er dette den perfekte oppskrift. Brytebolle med appelsin og kanel er kjempegodt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
En stor langpanne med bryteboller er fantastisk fristende og dette rekker til mange.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en deigbolle. Smelt smør og tilsett melken. Varm til 37º. Løs gjær opp i litt av deigvæsken og tilsett resten.

  2. Rør i salt og sukker. Arbeid deigen med mel til en smidig deig som knapt slipper bake­bollen. La deigen heve under et klede i ca. 35 min.

  3. Ta deigen opp og arbeid den lett sammen. Kjevle deigen ut ca. 55 cm ganger 30 cm. Bre smøret over leiven og dryss på kanel og sukker. Fordel ­marmeladen over og rull sammen.

  4. Del deigen i biter og legg med skjøten opp i en bakepapirkledd langpanne. Legg ikke bollene for tett sammen, for de hever seg. Etterhev i ca. 30 min.

  5. Pensle bollene med sammen­pisket egg. Stek bollekaken på nederste rille i ovnen ved 225º i 15–20 min. til bollene har fin farge og er gjennomstekt.

  6. Avkjøl på rist og server nybakt, gjerne med melisglasur.

Skal du servere mange på en gang, er dette den perfekte oppskrift. Brytebolle med appelsin og kanel er kjempegodt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN