nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t
Brytebrød i form
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t
Brytebrød i form
Saftig brød som passer til et lettere måltid og på en buffé. Det alltid vellykket å servere ferskt brød til f.eks. en suppe, gryte eller salat.
Ønsker du ekstra luftig deig tilsett ½ ss Luftigere bakst.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melken og bland til gjæren løses opp. Tilsett smør, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen.
Sett deigen til heving i cirka 45 minutter. Del deigen i cirka 11 biter og form til runde boller.
Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form, 24 cm i diameter. La bollene heve i cirka 30 minutter.
Pensle brødene med sammenpisket egg og strø over linfrø, sesamfrø og flaksalt. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Avkjøl bollekaken i formen.