nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 10min
Burger - pitabrød
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 10min
Burger - pitabrød
Disse pitabrødene egner seg godt som burgerbrød. Bollene skal bli hule inni, og er derfor lette å fylleDen høye overvarmen gjør at brødene blir hule slik at de kan åpnes og fylles med det du ønsker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett sukker, sammalt hvete, salt og det meste av hvetemel.
Elt deigen godt sammen til den blir glatt og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig. Sett deigen til heving i cikra 30 minutter. Elt deigen godt, og ta den ut på meldrysset bakebord.
Del deigen i 8 like store stykker og trill ut til boller. Kjevle hver bolle ut til tykkelse på 1½ cm, som små «pannekaker». Sett ovnen på 220˚. Legg pitabrødene på bakepapir på stekebrett og hev dem under et klede i cirka 15 minutter.
Stek pitabrødene høyt i ovnen i 8–10 minutter til de er hevet og blitt gylne. Avkjøl på rist.