Bursdagsboller med daim
Bursdagsboller med daim
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37°. Smuldre gjæren i en bolle og rør ut i litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel. Spar litt av melet til utbakingen.
Arbeid deigen til den er blank og smidig, ca. 5 minutter i maskin, eller 10 minutter for hånd. Dekk til med plast, og la den heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.
Finhakk daim og mandler.
Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, 40x20 cm. Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker.
Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter. Legg dem i muffinsformer på plate. Dekk til med plast og la bollene heve i ca.
minutter.
Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek bollene midt
i ovnen ved 250° i 8–10 minutter, til de har fått fin farge.