Butterkake med mandelkrem  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Butterkake med mandelkrem

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Butterkake med mandelkrem

Denne steker du i langpanne! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (10 stemmer)
Perfekt når du venter mange!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
2.5dl
2stk
0.5ts

Mandelfyll

75g
Mandler(finhakket)
1dl
Brunt sukker(muscovadosukker)
25g
Smør(mykt)

Pensling og pynt

1stk

Smørkrem

100g
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Hell i melken og la temperaturen bli 37°. Smuldre gjæren i en deigbolle. Tilsett egg, sukker, salt og det meste av melet. Arbeid deigen smidig. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.

  2. Bland ingrediensene til mandelfyllet. Bland også smørkremen, rør sammen smør, sukker og vanilje.

  3. Del deigen i to biter. Kjevle ut den ene delen til den dekker en langpanne med bakepapir, ca. 25 cm x 35 cm. Fordel mandelkremen over.

  4. Kjevle ut den andre deigen til et rektangel 20 cm x 55 cm. Fordel smørkremen over. Rull sammen fra langsiden og skjær i 18 boller. Sett bollene oppå mandelkremen med snittflaten opp. La det heve under plast i ca. 30–40 minutter.

  5. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek bollene midt i ovnen ved 200° i 25–30 minutter. Avkjøl på rist.

Denne steker du i langpanne! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN