Butterkake med mandelkrem
Butterkake med mandelkrem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Hell i melken og la temperaturen bli 37°. Smuldre gjæren i en deigbolle. Tilsett egg, sukker, salt og det meste av melet. Arbeid deigen smidig. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
Bland ingrediensene til mandelfyllet. Bland også smørkremen, rør sammen smør, sukker og vanilje.
Del deigen i to biter. Kjevle ut den ene delen til den dekker en langpanne med bakepapir, ca. 25 cm x 35 cm. Fordel mandelkremen over.
Kjevle ut den andre deigen til et rektangel 20 cm x 55 cm. Fordel smørkremen over. Rull sammen fra langsiden og skjær i 18 boller. Sett bollene oppå mandelkremen med snittflaten opp. La det heve under plast i ca. 30–40 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek bollene midt i ovnen ved 200° i 25–30 minutter. Avkjøl på rist.