Ceviche med torsk Oppskrift
nivå
Lett
totalt
15min

Ceviche med torsk

nivå
Lett
totalt
15min

Ceviche med torsk

Middag som ikke krever mye oppvask. Deilig ceviche salat med torsk, avokado og hjemmelaget tigermelk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.7 (47 stemmer)
Ceviche er en av Perus nasjonal­retter, der fisken blir «kokt» i en syrlig dressing. Dressingen kalles «tigermelk» og er basert på limesaft. En lett og frisk smårett, gjerne forrett.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
350g
Torsk(fersk filet, uten skinn og ben)
1pose(r)

Tigermelk

1ts
Ingefær(revet)
2ts
Koriander(hakket)
4stk
Lime(revet skall og saft)
1stk
Rød chili(renset og finhakket)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bland ingrediensene til tigermelken og smak til med salt. La den trekke i ca. 5 minutter.

  2. Skjær fisken i pene terninger, ca. 2 x 2 cm. Skjær løken i tynne ringer og legg dem i isvann i ca. 5 minutter så de blir knasende sprø.

  3. Rens og skjær avokadoen i terninger, like store som fisketerningene. Bland alt og hell over tigermelk.

  4. Fordel cevichen på salat på tallerkener og la den trekke i 1–2 minutter før servering. Fisken blir da «kokt» utvendig, men er fortsatt rå inni.

Middag som ikke krever mye oppvask. Deilig ceviche salat med torsk, avokado og hjemmelaget tigermelk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.7 (47 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN