Chorizopai med grillet paprika
Chorizopai med grillet paprika
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°.
Kle en smurt, liten langpanne, ca. 30 ganger 30 cm, eller en vanlig paiform, ca. 25 cm, med paideigen og sett den i fryseren. Gjem litt av deigen så kan du lage et gitter over deigen.
Del pølse i skiver og finhakk løk og paprika. Varm smør i en panne og stek pølse til den får farge. Legg
i løk og stek til den mykner noe. Legg i paprika og la det bli varmt.
Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Rør i pølseblandingen og krydre med litt salt og pepper.
Ta ut formen av fryseren, fordel sennep over paideigen og hell røren i. Del tomater i to og trykk ned i paien.
Lag et gitter over deigen ved å trille den ut til tynne strimler og legg på toppen.
Pisk eggeplomme og pensle gitteret med egget. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
Server paien varm eller lunken.