
nivå
Lett
totalt
45min
Confitert laks
nivå
Lett
totalt
45min
Confitert laks
CONFITERT LAKS: Først må fisken saltes og sukres.
Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk AkademiDette er den mest skånsomme måten å tilberede laks på.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dryss salt og sukker på begge sider av filetene, dekk med plastfolie og la dem ligge i romtemperatur i 20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt på papir. Del den i fire like posjoner.
Varm opp oljen med sitronskallet, dill og pepper til 50 grader. Legg laksestykkene i en ildfast form og hell oljen over. Oljen skal dekke hele fisken. Sett i ovn på 50 grader til laksen har kjernetemperatur på 40 grader (stikk inn et termometer).
Servering:
Plukk laksen i fine biter. Legg på tallerken, for eksempel sammen med smørdampede grønnsaker.
CONFITERT LAKS: Først må fisken saltes og sukres.
Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk Akademi