Coq Au Vin med kylling
Coq Au Vin med kylling
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen rødvin, timian, hvitløk, laurbær og pepper. Vend kyllingen i denne marinaden. La det gjerne stå over natten, eller så lenge du har tid til.
Ta kylling ut av marinaden, og tørk av på et kjøkkenpapir. Vend kyllingbitene i litt mel med salt og pepper.
Kok opp rødvinsmarinaden, og la den stå og koke. Stek baconet i en panne, ha det så over i den kokende marinaden. La fettet være i pannen.
Brun kyllingen i fettet fra baconet sammen med sopp og løk. Legg så alt i gryta.
Fyll opp med kyllingkraft eller vann så det dekker kyllingen. Kok opp, og la det stå og putre i rundt 40 minutter, til kjøttet løsner fra beinet. Ha i gulrot de 10 siste minuttene. Hvis du nå ønsker en tykkere saus kan du ta ut kyllingen og koke inn sausen til den tykner litt mer.
Smak til med salt og pepper, og server med ris eller potetmos.