nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t
Daddel-og sitronkake
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t
Daddel-og sitronkake
Spennende og saftig kake med deilig sitronsmak. Kaken blir ekstra dekorativ med mandelflak rundt det hele.
SLIK GJØR DU
Legg dadler i en food processor. Kok opp vannet og hell over dadlene. Kjør til dette blir en daddelpuré. Legg pureen i en bolle og la det avkjøles.
Bland smør og sukker i food processoren. Rør til en luftig røre. Rør kraftig mellom hvert egg.
Bland mel, natron og bakepulver. Rør i kesam. Sikt i melet og bland alt godt. Riv sitronen og rør i deigen.
Smør en 1 ½ l form. Strø mandlene i formen.
Hell røren i formen og stek kaken ved 175° på rist på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig. La kaken avkjøles litt, før den hvelves ut på rist.
Server kaken hel på fat.