Daddel-og sitronkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Daddel-og sitronkake

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Daddel-og sitronkake

Smakfull kake som er populær i julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Spennende og saftig kake med deilig sitronsmak. Kaken blir ekstra dekorativ med mandelflak rundt det hele.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.75dl
100g
Smør(mykt)
2stk
1stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Legg dadler i en food processor. Kok opp vannet og hell over dadlene. Kjør til dette blir en daddelpuré. Legg pureen i en bolle og la det avkjøles.

    Bland smør og sukker i food processoren. Rør til en luftig røre. Rør kraftig mellom hvert egg.

    Bland mel, natron og bake­pulver. Rør i kesam. Sikt i melet og bland alt godt. Riv sitronen og rør i deigen.

    Smør en 1 ½ l form. Strø mandlene i formen.

    Hell røren i formen og stek kaken ved 175° på rist på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig. La kaken avkjøles litt, før den hvelves ut på rist.

    Server kaken hel på fat.

Smakfull kake som er populær i julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN