Daimkake med sjokoladetrær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
5t 30min

Daimkake med sjokoladetrær

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
5t 30min

Daimkake med sjokoladetrær

Daimkake med fyll av kremfløte, melis og daimkuler. Pynt med lekre sjokoladetrær. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)
Det er greit å ha en kake stående ferdig i fryseren. Ta den ut, pynt og server! Kaken er glutenfri!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggehvitene stive. Bland sukker med mandelmel, og vend det i eggehvitene.

  2. Klem fast et bakepapir i bunnen av en form ca. 20 cm i diameter. Fordel deigen i formen.

  3. Stek bunnen ved 175° midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl bunnen.

  4. Lag fyllet. Pisk eggeplommer og melis luftig. Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukkeret. Bland det i eggedosisen sammen med daim. Hell fyllet over kakebunnen. La den stå i fryseren i minst 5 timer.

  5. Hakk og smelt sjokoladen i vannbad. Fyll sjokoladen i en plastpose, og klipp et lite hull i bunnen. Sprøyt ut juletrær på bakepapir på et brett. La trærne stivne i kjøleskapet.

  6. Ta kaken ut av fryseren ca. 20 minutter før servering. Pynt med juletrærne langs kanten, og strø over perler.

Daimkake med fyll av kremfløte, melis og daimkuler. Pynt med lekre sjokoladetrær. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN