nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t
Dampet klippfisk med stuet sellerirot
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t
Dampet klippfisk med stuet sellerirot
Stuet sellerirot passer kjempegodt til kokt klippfisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERStuet sellerirot
0.5kg
1.5ss
3ss
1dl
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
500g
SLIK GJØR DU
Bløt fisken i to døgn. Skjær den i porsjonsstykker.
Rens og skjær sellerien i terninger. Kok dem møre i grønnsakbuljong.
Smelt smøret, rør inn mel og spe med kokekraften fra sellerien. La sausen koke i ca. 5 minutter, rør inn fløten og selleriterningene. Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.
Legg fisken i kaldt vann, kok opp, skum av, legg på lokk og la fisken trekke på svak varme i ca. 15 minutter.
Server fisken nykokt med selleristuingen og kokte poteter.