nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min
Deilig fylt brød
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min
Deilig fylt brød
Hjemmelaget brød gjør alltid lykke. Brødet har spennende fyll og kan spises til småretter eller alene.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og tilsett melken. La det bli 37º.
Rør gjøren ut i litt av deig-væsken. Tilsett resten av væsken, honning og salt. Rør i ca. halv-parten av melet, og arbeid resten til en smidig deig. Dekk deigen til med plast, og etterhev i ca. 35 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet, og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel, 24 cm ganger 42 cm.
Pensle med smøret, og fordel ost og rosmarin over. Rull sammen, og legg rullen som en krans på bake-papir på stekeplate. Sett kransen til heving i ca. 30 minutter.
Skjær snitt i kransen å pensle med sammenpisket egg. Strø på sesamfrø og gresskarfrø.
Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.
Avkjøl på rist og server brødet nystekt.