nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Dill og sitronglaserte gulrøtter
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Dill og sitronglaserte gulrøtter
En varm gulrotsalat kan du servere sammen med kokt bulgur eller couscous og yoghurtsaus og f.eks. steke noen fiskekaker eller fiskepudding til.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrubb gulrøttene. Skrell dem om nødvendig og skjær i pene biter. Kok opp vann med salt, pepper, sukker og smør. Ha i gulrøtter og legg i dillkvister.
Kok gulrøttene i 10–12 minutter til de er myke. Ta opp gulrøttene. Husk å ta vare på 1 dl kokekraft til marinaden!
Skrell sjalottløk og hakk den fint. Hakk dill. Bland gulrotkraft med sitronsaft, olivenolje, løk og dill.
Smak til med salt og pepper. Hell marinaden over gulrøttene. Sett til side.
Hakk persille og timian. Skrell sjalottløk og hakk den fint. Bland med crème fraîche og yoghurt.
Krydre med salt og pepper.
Kok bulgur etter anvisning på pakken og server den ved siden av.